Welkom , login of registreer
   
Tie-wraps
Tie-wraps
Een tie-wrap is een plastic riempje voor het samenbundelen of vastmaken van uw rallybord aan bijv. de bumper.

Artikelnummer

T 430-48

Gewicht   

0,030 KG

Voorraad :

 

Tie-wrap

Een tie-wrap, ‘tiewrap’ (volgens Onze Taal de officiële Nederlandse schrijfwijze), maar ook vaak als tyraptie-rap of tie-rib geschreven en genoemd als ‘ladderstrip’, kabelbinder, ‘bundelbandje’, ‘bindbandje’, ‘trekbandje’, ‘snelbinder’, ‘colsonbandje’ of ‘sjorbandje’, is een type verpakkingsmateriaal, meest als een plastic riempje, dat in het bijzonder bedoeld is voor het snel en eenvoudig aan elkaar bevestigen van elektriciteitskabels.

De populairste variant is een langwerpig stuk nylon met aan een kant een geribbeld oppervlak en aan een uiteinde een opening waarin het andere, spitse uiteinde kan worden gestoken. Tiewraps worden in verschillende kleuren verkocht. De witte versies zijn gevoeliger voor inwerking van ultraviolet licht en daardoor vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Buiten worden ze na verloop bros. De donker gekleurde tiewraps zijn veel minder gevoelig voor ultraviolet licht en blijven buiten langer flexibel en sterk.

Zodra het spitse uiteinde eenmaal in het gat aan de andere zijde is gestoken en de eerste ribbel is gepasseerd, kan het niet meer worden teruggetrokken. Zo ontstaat een lus die alleen nog strakker kan worden getrokken. Zo kunnen kabels bijeen worden gehouden.